No, u nás to zas tak moc růžové není, co se týče uznání, že mám malé dítě, či nikoliv. Záleží na organizaci.
Dělala jsem ve státní správě - tam to zůstává, jak tu píšete - starší pracovníci, uznání malého dítěte, padla a jde se domů, FKSP apod.
Teď pracuji v samosprávě, kde je to úplně jinak. FKSP není, do sociálního fondu jde jenom tolik peněz, kolik je město ochotno tam dát a také na co... Pracovní doba sice pohyblivá, ale 2x týdně do 18. hodin, úřední dny kromě pátku, musí být zastupitelnost v kanceláři - tzn. musí tu prostě někdo být. Když je nutné, abych tu byla nad rámec hodin, tak prostě musím. Je to prostě v tomto rozdíl, že pracujeme pro občany, kteří pak volí naše vedení, tak proto... Prostě management je přísnější, zvykat jsem si nemusela, protože ráda pracuju, ale některé kolegyně a kolegové si nezvykli dodnes
Ještě jsem zapomněla dodat, že u nás si "sáhne" na osobní ohodnocení člověk nejdříve ze 3 měsíce a není to nic světoborného. A po smlouvě na dobu neurčitou - za 1 rok práce - se případně zvyšuje...
Mimochodem - hodně štěstí u výběrového řízení!