Ajli, to já znám s těmi blinkajícími dětmi. U druhé syna jsem to pozorovala, vždy když jsem ho po kojení rozbalila, tak kakal (no taky asi hlavně proto, že jsme cvičili
). A taly byl klidný, protože už neměl hlad.Dneska už mi ta představa, že ho v tom nechám do dalšího kojení připadá jako slepá kolej v péči o děti. I kdyby blinkal
. Což není útok na ženy, které přebalují před kojením ať už mají důvod jakýkoliv. Já si prostě jenom vzpomínám na tu porodnici: tak maminko, postup je takový, dítě si přebalte, zvažte, nakojte, zvažte. Dělali to tak i ženy s více dětmi. Já se ptala zkušenější proč se to tak dělá a řekla mi, že proto, že děti po kojení většinou hned usnou a přebalení by je rušilo. Já vím, že záleží na mě jak se o dítě budu starat, prostě se mi to tak vrylo do myšlení, že jsem to tak u prvního syna dělala i doma a došlo mi to až u druhého. Třeba ty si hned věděla jak co dělat, ale já ne
, měla jsem tenkrát dětské sestry za autority, které se o děti umí starat (mám teď na mysli ty praktické věci jako přebalování, koupání atp.) a tak jsem jejich rady prostě "brala". Hlavně si vzpomínám jak jsem obdivovala, že když mi malého přinesou tak je klidný a nebrečí zatímco mě brečel skoro pořád. Tak to prostě bylo, je to moje minulost