Anco, sice jako prodavačka si moc nevyděláš, ale vyděláš si aspoň něco! Nebo co bys chtěla - z fleku místo ředitele nadnárodního koncernu s tím, že bys mohla pracovat doma? Jéé, až o nějakým takový fleku bude někdo vědět a nebude to podmíněno VŠ, léty praxe a tak, tak ho beru, myslete na mě.
CO se školky týče, tak asi pobíráš ten 4letý rodičák, že? NO a tak když vaši jsou odpoledne doma(a vypadá to, že rádi hlídají), tak by sis mohla najít nějaký přivýdělek zatím, nebo něco máš? Našetříš si trochu a budeš se moct odstěhovat když né k příteli, tak aspoň do podnájmu a už ti nikdo do výchovy kafrat nebude. Pravda, čas jen pro sebe se tak zredukuje na minimum, ale zase se budeš aspoň snažit.
A co se schodů týče, já nevím, moje děti po nich už chodí běžně sami a to je tomu mladšímu 1 a 3/4, na zahradě si starší ve věku tvého taky občas hrál sám, když jsem potřebovala pro něco skočit domu - a to nemáme zahrádku upravenou, spíš staveniště. A přežil a nic se mu nestalo.
Mi to skoro přijde, jako bys chtěla mít všechno perfektní -poslušný dítě co všechno zvládá - ale nedáš mu moc šancí zkusit něco sám (třeba ten pobyt na zahradě bez neustálého dozoru za zadkem), aby nikdo nezpochybňoval tvé výchovné metody(viz ten nočník a spory okolo), pobyt ve školce (tady nezpolupracuje dítě a vzdálenost, ale když se chce se zatnutýma zubama i to dojíždění by bylo lepší než nic). Jen prostě není vůle sama s tím něco dělat.