Prosím moc o radu.
V květnu jsem nastoupila po MD s našima trojčatama zpět do práce. Už půl roku předem mě však z perzonálního informovali, že práce pro mne není ať počítám s výpovědí. Na poslední chvíli mě volali že přeci jen se místečko našlo. Sice mimo můj obor, ale vzala jsem to a troufám si říci, že mě to i šlo. Před MD jsem tam pracovala jako kontrolor kvality a teď ve finanční účtárně - docela rozdíl ale dostala jsem se do toho. Spolupracovník co mě zaučoval, mě taktně naznačil jaké tam semnou mají plány - prostě že mě má tak moc zatěžovat až to nezvládnu a dám výpověď sama (tím by jim odpadla povinnost vyplatit odstupné). Jenže já se nedala a držela jsem se zuby nehty, nakonec výpověď podal on
Ale co se nestalo nyní. Jak jsem psala, mám tři malý děti. Chodí do školky a nejsou 100% zdraví, hold si nějakou tu nemoc donesou, tomu se člověk neubrání. Jednou jsem to vyřešila tak, že mě hlídala děti sestra, ale to bylo velmi náročné protože ona sama si musela přivést sebou ještě dvě svoje děti. Ale teď v říjnu, nám jeden rarach vážně onemocněl (zánět kyčelního kloubu) a musela jsem s ním být doma, potřeboval velkou péči. To se však mému zaměstnavateli vůbe nelíbí, sdělil mě že to takhle nejde abych já si byla s dítětem doma a že jakmile přijdu zpět, že to budeme muset probrat.
Včera jsem se náhodou dozvěděla, že na mé místo zaučují jinou paní. Neřekla bych nic kdyby to byl jen zástup, ale ta paní tu práci má dělat už navždy za mě. Takže já se po hlídačence nemám kam vrátit
!!! Už tím porušili zákoník práce! Dnes jsem byla za svým vedoucí s tím jako co dál zamýšlejí. Tak mě řekli že, vzhledem k tomu že mám malý děti a bývám s nima doma na hlídačence, změním pracovní zařazení (s kterým však nesouhlasím!!!). Chtějí mě "PRÝ" prozatím zařadit do přímého provozu (k lince), než odroustou děti a nebudou tolik marodit.
Prostě jsem v šoku, nevím co dělat. Beru to jako podraz a diskriminaci!!!
Jak můžu postupovat, nechci si to nechat líbit a neberu jejich nabídku, že bych z účtárny měla zkončit u balení friťáků - jen proto že mám tři malý děti a hold občas jsou a budou nemocný.
TO PŘECI NENÍ MOŽNÝ