Přidat odpověď
To je celkem zajímavé co píšeš Jano a dost dlouho už jsem se nesetkala s podobně napsaným názorem. Obvykle se dočtu, že domarodky jsou sekta, mají "společné metody" jsou drzé hubaté a já nevím co ještě, přičemž jsem do tohoto zahrnuta jen z toho důvodu, že někam přispívám a něco si myslím. Ano není to tady vůbec růžové. A myslím, že pokud si tu budeme klepat po ramenech jak je vše ok a všichni byli milí, tak se těžko někam posuneme. Situace se vyvíjí, určitě je na spoustě míst možné to, co před pár lety nebylo a dle mě, je to i o informovaných rodičích, aby rodičky věděly o čem je bonding a proč je veskrze dobré o něj usilovat, že organizace oddělení šestinedělí může vypadat i jinak, než je v Česku dosud běžné. Třeba tak aby nedocházelo k tomu, že matka čeká kdesi a dítě je na novorozencích jen proto, že není momentálně volné lůžko na šestinedělí a k podobným excesům. Ano jsou to "maličkosti" vzhledem k tomu, že jsme porod přežili (matka i dítě). Možná, že ta agrese, kterou tady často vůči diskuzi PD čtu je také trochu o tom, že kdesi uvnitř mají mnohé ženy semleté českým porodnictvím uložené jakési "selhání" a tímto způsobem jej ventilují,možná je to jinak, každopádně většina žen, které porodili ve skutečně baby and mother friendly prostředí to vidí velmi podobně jako zdejší domarodky.
Předchozí