Kohnová, promiň, ale myslím, že jsi můj příspěvek nejspíš ani nečetla, anebo ne pozorně. Tvůj pokus o přehození diskuse do osobní roviny (kdo koho nemá rád a neumí to přiznat atd.) mě hodně zklamal. Ale co už, to je asi jedno.
Nikde a nikdy jsem nenapsal, že "ženy usilujici o moznost PP v porodnici nazývám sektou", vždy mluvím pouze o těch z nich, kterých se to týká. Proč je konkrétně nejmenuju, jsem zdůvodnil dle mého dostatečně. O "feministkach" nemluvím nikde, jednikrát jsem to slovo použil včera, a to ve formě "tzv. feministky", tím jsem měl na mysli, že jde o takové, které se za feministky nejspíš považují, ale nejsou jimi a feminismu dělají hodně špatnou reklamu. S čímž nemusíš souhlasit, ale to neznamená, že je tak nemohu označit. Proti feministkám nic nemám, takže nevím, proč bych to někde měl psát.
"Ja ti sice rozumim, co mas a mysli, ale pouzivas dvoji metr. Zobecnujes a kdybych chtela pouzit tvoje slova, tak "nepripustne"." - myslím, že to nedělám. Dělám-li, napiš prosím přeně, kde.
"Podle tve logiky bys musel rict: nick tena ten rekl to a to...blabla... Ty to ale nevis, protoze, jak semrikas, deni nesledujes. Presto vis, ze sektari radi a chovaji se neprijatelne. Cili zobecnujes pocit, ktery jsi nekdy ziskal." - to prostě není pravda a nevím, kdes to v mých příspěvcích našla. Myslím, že tu jen ventiluješ svůj pocit, který jsi někde získala, ale který s mým psaním nemá nic společného.
Konkrétně: vím, o kom mluvím, ale zdůvodnil jsem, proč ho jmenovat nebudu. Diskuse o porodech neotvírám od začátku léta, předtím pořád. Vysvětli prosím, kde nepřípustně zobecňuju. Podle mého nikde, vím, že někteří se jako sektáři chovali, dokonce zdůvodňuju, v čem takové chování vidím u zakladatelky této diskuse (z čehož plyne, že se tak někteří chovají stále ještě). Opět nikde žádné nepřípustné zobecnění, dokonce vůbec žádné zobecnění... Kde ho tedy vidíš?
"Asi by spis bylo na miste rict: "Zeny diskutujici zde o PP nemam rad, jejich hovory jsou mi neprijemne a povazuju je za blbe ci feministky..." ci cojavim..., "byt jsem jejich hovory cetl naposledy kdysi, nastvalo me to tak, ze mi to lezi v brise dodnes"..." -
Děkuju moc za radu, to by jistě bylo na místě říci, kdyby to byla pravda, ale nic není vzdálenějšího skutečnosti. Ach jo, mám pocit, že jsem snad včera celý večer musel psát čínsky nebo co, když ty z toho pak vyvodíš pravý opak toho, o čem jsem psal. Zkusím to naposledy:
Jestli mám rád tyto ženy nebo ne, to sám nevím, nikdy jsem o tom nepřemýšlel, protože je to jedno, s věcí to vůbec nesouvisí a osobním debatám se vyhýbám, když můžu. Za blbé či feministky je nepovažuju, protože to je taky irelevantní. Nemám rád sektářství a neschopnost vést věcnou diskusi a pozoruju tyto vlastnosti u některých z nich a také u některých z jejich odpůrců. S blbostí či feminismem to nemá nic společného. A myslím, že to věci škodí. Tečka, konec. Jestli se z toho pokusíš zase vyvodit přesně opačné závěry, půjdu se po vzoru jedné mé místní oblíbenkyně virtuálně zastřelit.
Zbytku příspěvku (zhruba od MUDra Zahumenského) vůbec nerozumím, omlouvám se. To bylo fakt pro mě? Nevidím žádou souvislost...