| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Onro, já nevím, co je tu sektářské, nevím, jestli se tohle dá nazvat spolkem, at už přátelským, nebo nepřátelským a nejsem schopná říct, jestli sem patřím, nebo nepatřím. Prožitky zcela určitě ne, ale po zkušenostech, strašných zkušenostech, kdy jsem strávila prakticky dva roky "mimo svět a realitu" a potýkala se s hrůzami, způsobenými zdravotníky právě a díky jejich rutinnímu a jednotnému přístupu k ženám, bez ohledu na jejich individualitu a jejich potřeby a bez toho, aby vůbec existovala reálná pomoc pro ženy, které se nedokážou samy vyrovnat s prožitkem mateřství, souvisejícím s těhotenství a porodem, ať už je jeho konec šťasný, nebo ne.
Dovedu si dost dobře představit, co může způsobit nšetrné odvlečení dítěte "jen" na......a "jen pro", nešetrné a nedůstojné zacházení s ženou při porodu a především to, že nikde tato žena, kromě nadávek a ponižování nenajde skutečně reálnou pomoc, kromě té, že jí někdo nabídne "tabletky", protože ona "není normální", když všechny normální to zvládly.

Ty si vůbec nedovedeš představit duševní muka, která s tím souvisejí. Nemůžu tedy stát na straně nikoho, kdo je schopen toto způsobit jen proto, že "může" a že "má možnost", aniž by se byl schopen zamyslet nad důsledky svého chování. Ba dokonce aniž by si uvědomoval možnost, že něco takového může způsobit.

Já vím, většina to "nějak" zvládne, "nějak" překoná....a těch několik "hysterek, rozmazlených ženských, pohodlných matek........" přece nestojí za řeč. Dáme jim tabletky, však se časem uklidní a zapomenou.

Věř, že v tuhle chvíli, kdy si znovu musím vybavit všechny tyhle pocity, které se netýkají jen společensky schvalovaného potratu, ale i negativních prožitků z předchozích porodů, které se až v tu chvíli vyjevily v plné síle, bych viníky patrně tloukla holí a to nejen virtuálně. Já ten vztek považuju v tomhle kontextu za legitimní, stejně, jako tebou kritizované prostředky, kdyby to pomohlo jediné ženě vyhnout se tomu, čím jsem prošla já a nejen já sama.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.