Hm, koukám, že si nerozumíme absolutně vůbec v ničem...
Pokud se domníváš, že diskuse je od začátku v osobní rovině, začínám to pomalu chápat. U mně totiž ne, a z toho zřejmě plynou ta nedorozumnění. Zdá se, že bychom museli definovat úplně základní pojmy, protože zřejmě označujeme stejenými slovy každý přesně opačnou skutečnost.
Nemohu za to, jestli si někdo vztáhne mou věcnou argumentaci na sebe "osobně a citově". Doklad toho, že se to děje, je přímo tady v tvém příspěvku. Ty píšeš: "Není nutné řešit, jaké jsou ženy na diskusi takové či onaké." No jistě, také proto to nikde nedělám. Proto právě nikdy nehodnotím, jaké jsou ženy (proč vlastně píšeš "ženy"? Já mluvím obvykle o lidech...). Maximálně hodnotím něčí chování na diskusi (a vždy obecně bez ohledu na pohlaví, že tady v diskusích převažují ženy, je jen shoda okolností), což mi naopak přijde jako věc, kterou řešit je žádoucí, protože to ovlivňuje kvalitu diskuse. Pokud v mých příspěvcích čteš, že hodnotím ženy na diskusi, pak buď nedostatečně formuluji (což je jistě taky možné), anebo ty nedostatečně rozlišuješ.
Totéž: nikdy jsem nikde nenapsal, že zobecňování je nepřijatelné (jak mi teď podsouváš), ale píšu pouze, že existuje zobecňování, které je nepřijatelné. Což a) je významný rozdíl, b) to nijak neodporuje mé snaze nerozpoutat tady nenávistný flame tím, že bych jmenoval konkrétní nicky.
Jak je z obou příkladů vidět, naše debata se stává (už stala) naprosto mimoběžnou. Za sebe mohu říct, že už obvykle vůbec nechápu, co píšeš a kam míříš, z tebe mám naopak (nejspíš neoprávněný, přesto reálný) dojem, že chápat ani nechceš.
Mé zklamání není třeba řešit, přežiju to
Vlastně je to hodně přehnaný výraz, kterým jsem chtěl jen vyjádřit své překavpení nad stylem debaty, na jaký u tebe nejsem zvyklý. Soukromně se domnívám, že jsem se zřejmě nevědomky ve svých příspěvcích dotkl témat, která jsou pro tebe z nějakých důvodů citlivá, takže sebevěcnější a sebeopatrnější formulace nepomáhají proti tomu, abys hned viděla rudě a četla něco jiného, než bylo napsáno. Nevadí, stává se, taky mám pár takových témat a dá mi práci ohlídat se, abych na ně nestartoval. Omlouvám se, netušil jsem, že pro tebe je to právě tenhle okruh věcí.
To je asi vše, další diskuse by byla strašně pracná, ne-li nemožná. Těším se, že se potkáme někde, kde bude v možnostech nás obou zachovat chladnou hlavu.