Přidat odpověď
Garinne,
nedovedu si to představit. Udělal jsem myslím maximum, co může chlap (neporodník) udělat, aby si uměl leccos kolem porodu představit, ale pochopitelně si to představit nedovedu, to nelze.
Nemusím snad psát, že je mi líto, žes prošla takovým utrpením. Takové věci se prostě stávat nemají, nesmí. Je to důvod házet do jednoho pytle s těmi, kdo ti ublížili, i tisíce pracovíků porodnic, kteří se snaží osobně bojovat s hloupě nastaveným systémem za to, aby se takové věci neděly?
Podívej, já tyhle diskuse vidím jako jedinečnou příležitost pozvolna měnit zažité předsudky ve společnosti. Je to legrační, ale na internetové diskuse mnoho lidí dá, ač to nepřiznají, mění své názory. Přinejmenším si v hlavě přesunou věci jako přirozené porody ze škatulky "divná úchylka" do škatulky "normální", často jen na základě toho, že se o tom na internetu diskutuje. Rodina.cz je v tomto ohledu vlivný server. Připadá mi důležité, aby skutečná snaha o změnu nebyla podrážena nešikovností nebo hloupostí některých příspěvků. Je mi líto, že sotva na to něke upozorním, hned jsem označen za "nepřítele" a obviněn ze všeho od umravňování diskutujících až po měření dvojím metrem. Mně to ale přijde důležité...
Předchozí