| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Markýz de Sade junior

Musím tě uklidnit. Já mám doma něco podobného...tedy lépe řečeno - měla jsem. Vyrostl z toho. Od té doby,co se vzpřímil na dvě, tudíž začal mít volné ruce, nás dlábil. Bohužel nejen nás, rodiče, ale i všechny ostatní. Prarodiče mně nabourávali výchovu tím, že když jim náš brouček ublížil, tak se tomu hýkavě smáli, a když jsem ho chtěla potrestat - musím říct, že v 99% nepoužívám tělesné tresty - tak ho schovávali za záda a s kamennou tváří (a monoklem pod okem) tvrdili, že jim "opravdu, ale opravdu vůbec nic neudělal".
Ubližoval i dětem, a to na tom bylo to nejhorší, protože děti od malička zároveň miloval, a vyhledával jejich společnost. A tak z lásky pokousal kolemjdoucí holčičku, z lásky umačkával svého kamaráda, občas jen tak někoho štípl...vysvětlovala jsem, vysvětlovala, vysvětlovala. Někdy jsem ho plácla přes zadek, ale to už to musel vážně přehnat. Většinou jsme zůstali u toho vysvětlování.
A ono to zabralo!!! Musím upozornit, že to nebylo hned. V podstatě se dá říct, že úplně přestal ubližovat až ve třech letech, po nástupu do školky. Chodí totiž do smíšené třídy - to znamená děti od tří do sedmi let. Stačilo, když mu párkrát nějaký "předškolák" řekl-nestrkej do mně, to se mi nelíbí, a byl pokoj. Trochu jsem žárlila, že na to, co mu já vysvětluju dva roky, nereaguje, a pak stačí starší kamarád, který ho párkrát usadí a je to. Ale hlavně, že už se chová...poněkud kultivovaněji.
Na pruty a podobné středověké praktiky se vykašli.
Chce to čas a trpělivost )a nevyčítat si, když občas rupnou nervy...).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.