Monty,
no já mám pocit, že do lednice lezou všichni mužský.... ten můj je o 38 let starší než Stáník a stejně přijde domů, rozevře lednici i mrazák, chvíli do nich hledí a pak odejde. Když jsem mu to říkala, tak mi nevěřil, že by takovou "blbost" dělal, až jsem mu to připoměla "při činu" :-)))
Tom si lednici otevřít neumí, ale jakmile jí otevřeme my, tak do ní taky leze. Holt mu oznámíme že se dveře zavírají - někdy odejde dobrovolně, někdy ho odsuneme - ale proč z toho dělat vědu. Pokud Stáník ovšem dveře otevírá, tak bych tam dala nějakou hranici - např. dveře můžeš otevřít, můžeš se podívat, ale musí se lednice zase zavřít a nic z ní nebudeš brát. Nemá cenu na dítě pořád ječet "ne" - chce to vybrat jen ty věci, které jsou fakt "škodlivé" a naučit ho dělat nějaké kompromisy. U nás byly boje s myčkou - Tom lezl do ní a já se bála jednak že tam olíže nějaké chemikálie a za druhé, že se řízne třeba o nůž. Teď to holt dělám tak, že vysunu spodní šuplík (takže nemůže vlézt dovnitř) a jako první vytáhnu košík s příbory. Na příbory se prostě NESAHÁ - ale jestli pak ručičkama mlátí na čisté hrnce - no tak mlátí... hrncům je to jedno.
Předchozí