Šáry,
to je zajímavé, co jsi napsala. Znovu jsem si článek Monty přečetla, ale nemám dojem, že by v něm Monty nějak zvlášť zdůrazňovala, že žádá o radu. Třeba se mýlím, ale podle mě Monty ví sama, co dělat. Ale vedle článku i přímo pod ním je výzva: Jaké zkušenosti máte vy? Napište nám svůj názor k tomuto článku. K tomu nás však nevyzývá Monty, nýbrž redakce Rodiny. Možná by Monty měla zvážit, jestli by nebylo lepší, aby podobně jako pan Karban na názory pod článkem nereagovala vůbec nebo jen výjimečně. Podle mě Montyino dovysvětlování, co tím chtěla vlastně říci, a obhajování kazí efekt skvělých fejetonů a vyvolává zbytečné (a furt stejné) osobní reakce. Ale koneckonců je to její věc, třeba jí právě ty diskuse baví, je to dokonce dost pravděpodobné.
Zrovna čtu vynikající humoristickou knížku Jak být cizincem, která je založena na zesměšňování Angličanů, jejich zvyků, jejich povahy. V úvodu autor píše, že byl po vydání knihy připraven na bouřlivé reakce a ostrou kritiku. Strašné zklamání pro něj bylo, když jeho angličtí přátelé knížku přečetli, aniž by hnuli brvou, a pak pronesli jen: "Celkem zábavné". Jaká potupa!
J.
Předchozí