Holky, prosím, poraďte mi. Jsem sice máma už skoro 3 roky, ale tohle je první vážnější nemoc, kterou zažíváme, a zrovna u toho menšího, kterému je čerstvě rok (9,100 kg).
V jednu v noci se vzbudil ke kojení a byl dost teplý, tak jsme ho změřili a 37,7, dali jsme mu 4 ml Panadol sirupu, abychom se vyspali.
Ráno se vzbudil v 5:30 a měl 38,2, tak jsme se rozhodli to zatím nechat, aby se to tělíčko s tím zkusilo vypořádat samo, ale v 7:00 měl už 39,4. Takže jsem ho 2x osprchovala a tak jsem srazila tu teplotu o stupeň na 38,4. A vyrazili jsme k paní doktorce.
Řekla nám, že je to patrně nějaká viróza, že je poslechově čistý a pro jistotu nám napsala Sumetrolim s tím, že to mám zkusit nechat, jestli to bude nutné, abychom to nebrali zbytečně, má se brát 5 dní minimálně. Tak jsem to v lékárně vyzvedla.
Doma mi usnul a spal celé dopoledne, probudil se chvilku před 12:00, měl zase 39,1, tak jsem mu dala 5 ml sirupu Panadol a znovu sprchu, potom už měl chladnější ručičky. Neměřila jsem ho.
O hodinu později měl zase 38,8, takže jsem mu dala ten Sumetrolim. Teď je to zase o hodinu víc a ta horečka neklesá.
Takže mně zajímá, jak mám postupovat s léky na horečku, i v kombinaci s tím Sumetrolimem, protože mi přijde, že je pořád strašně horký. Nevím si rady, mám tu čípky Panadol, zbytek Panadol sirup a Nurofen sirup.
Starší něco podobného prodělal ve St a Čt, jen jednou měl 37,7, pak byl už dobrý, ale ještě zřejmě stačil to malému předat.
Děkuju moc za rady. Mám z toho docela obavy. Jsem tu sama se dvěma dětma. Díky moc. J.