| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jsem trochu smutná z toho, jak se dneska přistupuje k životu. 20 let po revoluci si všichni chtějí jenom užívat. Různé skupiny lidí(muži, romové, tělesně postižení, puberťáci, matky, feministky atd.) mají plná ústa svých práv, diskuze o tom na co má kdo právo jsou velmi oblíbené, ale nikdo a nic nepoukazuje taky na povinnosti a zodpovědnost, kterou všichni máme. Mám pocit, že si mnozí představují život, jako jeden velký mejda, plný zážitků svobody a dobrodružství a bez povinností.

Pár příkladů: Kolik je mužů, kteří milují ženu až za hrob, když spolu jen tak chodí. Když ale otěhotní, tak hodí zpátečku s tím, že si chce ještě užívat. Dokud bylo všechno bez starostí, tak super, ale jakmile by měl převzít zodpovědnost za své chování, tak v lepším případě řekne, že se teda postará, ale že si ji nevezme, protože "na lásku není třeba papír" a nechává si tak volná zadní vrátka k tomu, aby mohl pláchnout, kdykoli ho bude rodina "příliš omezovat". V horším případě uteče hned. Nezodpovědní jedinci existovali vždycky, ale vždycky pak museli čelit opovržení společnosti. Dneska je na tom nejhorší to, že se to považuje za něco normálního a moderního. Dneska si lidi nepřipouší zodpovědnost za ty, kterým vklouzli do života. Dneska si skoro každej myslí, že to nejdůležitější v životě je on a přes to nejede vlak. Maly princ by se neměl dávat číst dětem na základce, protože to není klasická pohádka, ale puberťákům, aby si uvědomili, že dospělost není jenom o tom, že mě nehlídají rodiče a že si oraganizuju život sám, ale taky o tom, že UŽ JSI NAVŽDY ZODPOVĚDÝM ZA TO, CO K SOBĚ PŘIPOUTAL. ~q~ Jenže dneska žijeme ve svobodné době a svoboda pořád je a asi dlouho bude na 1. místě žebříčku hodnot, pak dlouho nic, pak osobní zájmy, pak zase dlooooooouuuuuho nic...

Velmi děkuji osudu, že jsem v životě potkala jednu z mála výjimek, muže který mi, když jsem otěhotněla, nekopl do zadku s tím, že si chce ještě užívat, ani mi neřekl:"je mi s tebou fajn, to dítě si teda necháme, ale nevezmu si tě." Vzali jsme se hned, a po narození syna přispůsobil svoje zájmy především rodině a za to si ho moc vážím a tím víc, když vidím, že je skutečně 1 z mála. Tím víc obdivuji ty, které takové štěstí neměly a přála bych jim, aby někdy potkaly muže který při slově zodpovědnost se nezeptá:"Cože?!" ~x~ ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.