| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Markýz de Sade junior

Monty, k tomu, že skoro všechno, co Stáník chce dělat, se nesmí:
Nad tim jsem taky přemejšlela - máme bydlení upravený opravdu tak, abych nemusela děti nonstop hlídat, ale kluci vždycky vymyslely něco dalšího, co by mě do tý doby ve snu nenapadlo - jeden příklad za všechno: dělat kladivem do zdi díru (popř. mlátit kladivem do lednice apod.) - to jsem jim zakazovala dost dlouho a díry se mnou sádrovali - naštěstí už s tim skončili. Když pak někde na návštěvě vidim, že někdo roční dítě krmí lžičkou, i když to chce zkoušet samo, aby neumazalo podlahu v kuchyni, říkám si jak ty děti můžou zvládat zákazy už na týhle úrovni, když ty naše nezvládají zákazy horších prohřešků. Zatim jsem došla k tomu, že v tom jsou právě ty hranice - když dělat bordel u jídla je povoleno (z mýho pohledu jde o vývojový stádium .-) - oba sedávali samostatně u jídla od tý doby, co začli sedět a stravovací návyky časem okoukali a zvládli asi do roku a čtvrt na jedničku), tak dítě zkouší co dalšího smí - a když smí i to další, jde ještě dál. Dokud nenarazí na něco zakázanýho. Otázka teda spíš zní, kdy je zákazů moc (tlumí zvídavost a ničí sebevědomí dítěte) a kdy málo (dítě necítí zájem, neví co je dobře a co špatně, rodiče maj chuť se oběsit atd :-)) Ale o máme každej jinde a asi to tu nevyřešíme.

Jinak souhlas (pardon, už nevim s kym), že největší bordel dělají jednoznačně ve chvílích, kdy se jim nevěnuju. A souhlas, že to, co Monty popisuje neni na psychologa. To bychom tam vážně chodili všichni (někdo sice nemlátí rodiče, ale zas málo jí, nebo si hraje moc často sám a je příliš tichej, nebo nechodí ani po druhym roce na nočník, nebo nebrečí, když od něj odchází máma a kamarádí s každym koho potká... (to jsem prošla naše známý :-)) Zato ve chvíli, kdy k psychologovi vlezete, velmi pravděpodobně nějakou diagnózu dostanete, i kdybyste ji neměli (to neni jen tak, abych si zanadávala - moc bych si přála mít jinou zkušenost :-()

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.