| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj, ja jsem hledala práci rok a půl a nemůžu říct, že bych vysloveně nenáviděla personalisty, ale připadá mi, že součást jejich strategie, jak jednat s uchazeči, je arogance. Vždycky když jsem měla nějaký pohovor s nimi, tak vypadal takto - Vždycky jsem jim předem emailem poslala životopis. Ptali se mě na to samé co, si přečetli v životopise. Nic jsem nezatajovala a oni měli před sebou můj životopis a ptali se mě na to co tam viděli napsané. A já opakovala: ano, mám střední školu s maturitou, ano mám půl roční praxi u firmy xy, ano, mám 1 dítě... Jak u blbejch na dvorečku fakt. Na otázku zda mám hlídaní a pracovní doba nebude problém, jsem odpovídala že ne, nebude to problém, tak se na mě vždycky tak pohrdavě podívali, a bylo na nich vidět, že si už představují, jak budu každý měsíc mít paragraf, a po práci budu utíkat do školky. Já to chápu, že pro zaměstnavatele, je výhodnější zaměstnat bezdětnou ženu, nebo ženu, která zž má děti odrostlejší. Pokud ale ten zaměstnavatel vnímá dítě jako problém, tak proč mě vůbec zve na pohovor? ~a~ Ať se se na mě paní personalistka nezlobí, ale já se po svých bohatých zkušenostech nedokážu ubránit pocitu, že tahle práce skutečně není příliš vyčerpávající, když se zvou na pohovor i lidi, u kterých už dopředu ví, že je stejně nepřijmou. Připadá mi, že pro pers. jsou uchazeči jenom zboží, které naprosto bez špetky snahy třídí na už nepoužitelné, ještě nepoužitelné, omezené.
Chtěla bych se nějakého personalisty zeptat, kde bere tu jistotou, že člověk, když nemá děti, tak jeho hlavím smyslem života bude práce a bude s nadšením a poctivě chodit do práce? To, vám řekne každý uchazeč. Je mnoho lidí, kterí momentálně potřebujou peníze, tak chtějí dělat, ale jakmile krize trochu povolí a bude líp, tak chodí na nemocenskou, zašívají se v práci. Proč si myslíte že žena která skončila RD není schopná myslet na nic jiného než na děti? Těžko by jste hledali člověka víc natěšeného do práce než je žena po RD. Proč požadujete x letou praxi na práci, kterou se průměrně inteligentní člověk naučí za chvíli? Proč nechcete absolventy ani na nižší posty, než které odpovídají jejich vzdělání? Proč si myslíte že lidi starší 45+ se už nejsou schopni nic nového naučit?:-©

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.