Své doby jsem používala denně make-up, stíny...masku jsem si dělávala z droždí, ale do peněz to samozřejmě lezlo, protože jsem chtěla kvalitu.
Po 1. porodu přišla periorální dermatitida spuštěná pobytem u moře... Je to hrozně nepříjemná záležitost a hlavně bolavá (je to jako by se po obličeji rozlézal opar a bolí to jako čerstvé požahání kopřivou
) začíná to jen jakoby pálením kůže, které nutí k neustálému oplachování obličeje, mazání... prostě skoro stabilní pocit přesušené kůže... Po vyléčení mi kožní primářka zakázala používat jakoukoliv kosmetiku s tím, že make-up žádný není zdravý pro kůži a denodenní mazání tak jedině kosmetickým mlékem. Takže jsem přestala s denním make-upem a jsem ráda, že mi kůže toleruje občas make-up Vichy a že denně můžu používat stíny, řasenku a pudr na zdravíčko + příp. rtěnku, takže vpodstatě měsíčně možná ob měsíc kupuju odličovač očí Garnier za nějakých 90 Kč, 1x za dva měsíce vatové tamponky na odličování; jednou za půl roku řasenku cca 200-300 Kč, jednou za půl roku tak 2 stíny tipuju tak něco okolo 400 možná 500 Kč a jednou za "x" let kuličkový pudr od Avonu. Žádné masky, krémy... nepoužívám. Občas se máznu Exomegou nebo Menalindem, ale je to tak zřídka, že to nestojí skoro za zmínku.