Luciku, budu za prudiče, ale napíšu to první, co mě napadlo - ty máš JEDNO dítě a nezvládneš ho uhlídat? Ať je sebevíc zdrhací? A to ostatní myslí taky vážně, že dítě se odnaučuje vbíhání do silnice dáváním "na prdel"? Máš 2 ruce, tak kde je máš, že potřebuješ vodítko na psa, pardon, na dítě??
A klid, mám taky zdrhací dítě. Vím, co to je, když sebou dvouleté batole flákne na přechodu pro chodce a já mám v jedné ruce kočárek s miminem, v druhé další dítě.Bydlím v centru města a do školky pro staršího to znamená 18 přejítí silnice, 18 zkoušek nervů každý den. Zvládli jsme to bez vodítka, i bez plácání na prdel.
Pro začátek jsem připustila, že pokud jde vedle mě, fakt se měnemusí držet za ruku.Ubylo bojů, zvýšila se bezpečnost... pak jsem ho přece jen učila držet se mě za ruku, jen přes silnici... jinak nemusí...proč taky. Rozezná chodník od silnice. Za další, přestala jsem ho nahánět... tudíž neměl před kým utíkat...
Mě v každé diskusi nepřestává udivovat, jak automaticky se plácají děti. Neposlechneš = dostaneš na zadek...
často jako první volba...