Jano, on totiž nemá smysl ani Liin argument o "špatné výchově a nedůslednosti"...
To jen tak na okraj...
Ono pokud nemáš doma to co my (viz. Mickey a myslím že i Jana něco podobného psala) tak se fakt snadno plácaj nesmysly o špatné výchově
Mám doma děti tři a u dvou z nich už můžu hovořit o nějaké "výchově". Věř nebo nevěř, vyrůstají ve stejném prostředí, vychovávám je stejně a přesto jedno jde spořádaně za ruku co svět světem stojí a druhý kdyby umělo mluvit tak se sebere stejně jako Mickeyho Míša a řekne "tak čau" a odejde!
Byl mu asi rok a půl, no sotva rozum bral a sotva se naučil chodit a moje tchýně měla podobný "výchovný kecy", tak jsem jí to názorně ukázala!!! Nechala jsem ho slézt z kočárku a on se rozeběhl (po cestě kde nejezdí auta!!) opačným směrem. Nezareagoval na zavolání, nezareagoval ani na "tak ahoj maminka jde jinam"... čekala jsem. Tchýně už lehce zelenala, Kubík byl už dobrých 50 metrů, načež naprosto bez sebemenšího pozastavení zaběhl za roh aniž by se ujistil že máma to ví (to už jsem se rozběhla za ním-věděla jsem že se mu nemůže nic stát, běžel po trávě s místnímu krámu)... a zastavilo ho až to že po 150-ti metrech zakopl a upadl! Jinak bych ho snad ani nedoběhla!
Jo, plácne sebou na zem a vzteká se že "dál nejde" nebo že "chce jinam"... jasně že jsem zkusila metodu "ignorovat", onehdá si usmyslel že se dostane do zavřených dveří stodoly za tátou. Říkám mu tam nemůžeš, pojď si hrát.. následovalo plácnutí sebou o zem a hysterickej řev a hra "kdo z koho"... dívala jsem se na hodinky.. vydržel ječet 15 minut a nakonec se pokusil propasírovat se vyříznutou dírou pro kocoura!! Přiskočila jsem až ve chvíli kdy hrozilo že si třískou která ze dveří trčela propíchne hlavu! Po patnácti minutách usilovného řevu!!! Být to někde ve městě na frekventované ulici, už na nás dávno zavolají sociálku
Dcera by tohle NIKDY neudělala... čím to? Nebude to spíš povahou??? Mám strašně ráda "rychlé soudy a zaručené rady".... jojo.. nemít to doma, možná bych taky při pohledu na zmítající se dítě na ulici odsoudila rodiče že "neumí vychovávat" a že dotyčný je nevychovaný zmetek a "bila bych ho od rána do večera"-jak tu taky zaznělo... ale ne všechno je černé a bílé