Přidat odpověď
Ono se to téma mělo spíše jmenovat: "Nemyslím si, že bonding je tak důležitý pro dítě" Také si myslím, že dětem je to dost šumák. Šumák to není některým labilnějším matkám nebo ženám, které se tak upnuly ke své roli matky, že každé vybočení z toho, jak si porod a následnou péči vysnily, v nich zbuzuje úzkost, která se třeba může projevit i nějak zdravotním problémem či problémem s laktací. Někdo jde do porodnice jen s vizí, že si chce odtamtud odnést zdravé miminko (třeba já), někdo s komplexním obrazem poskládaným minutu po minutě. Mě by psychicky vydeptalo, kdyby miminko zdravé nebylo, té druhé skupině stačí na vydeptání už kyselejší porodní asistentka. Někdy je ta představa "jak dokonale proběhne můj porod" tak komplexní, že ta žena bude vždycky nespokojena, ať už rodí v porodnici, doma nebo na Měsíci. Vždycky tam bude někdo, kdo jí ten ideální obraz rozbije (třeba soused, co zrovna přibíjel poličku) či slunce, které zapadlo moc brzy. Doufejme jen, že novorozené dítě nikdy obviňováno za zkažený porod nebude.
Předchozí