Přidat odpověď
Kili, a k té "apriorní aversi ke zdravotníkům". Já jsem původní profesí zdravotní sestra, žádnou apriorní aversi nemám. Jen vím, co jsem v praxi zažila - a to je například to, že je nesmysl očekávat, že by zdravotníci vždy dělali to, co je v pacientově nejlepším zájmu. Jsou tak vyčerpaní(a někteří i dost vyhořelí), že dělají to, co se dá stihnout. To nejpodstatnější. Jestli někdo dělá nějaký nadstandard, pak je to pouze ta opravdu profi menšina, které se, bohužel, zase tolik nedostává. Často jsou to čerstvé absoloventky zdravotnických škol, které jsou nakonec ale také semlety většinou. Dostala jsem se v minulosti do konfliktu s kolegyněmi, které nedodržovali ordinace lékaře - dle jejich názorů to bylo zbytečné. Diskuzi se mnou ukončily se slovy "až tady budeš dělat 20 let, JAKO MY, pak si to povíme".
Nechci zevšeobecňovat. Nicméně když jsem se dostala na soukromou kliniku, péče byla lepší, už jen proto, že personál nebyl přetěžován a byl lépe finančně motivován. Známý ležel v nemocnici v zahraničí, kde pracovaly české sestry - nemohl si je vynachválit. O to větší to byl pro ně šok,když ho následně převezli do ČR...
To, co zde píši, píši pouze proto, abych trochu objasnila, proč někdy na personál nedám - zjistím si informace i jinde a požaduji to, co je, dle mého názoru možné požadovat. Řídit se pouze tím, co mi personál sám nabídne, je pro mě nedostačující(mnoho příkladů - léky, léčebný postup u konkrétní diagnozy, pomůcky aj.)
Předchozí