Ahojky všichni,
1,5 se nám nedaří s přítelem počít přirozeně miminko.Je mi 31 let a letos v květnu jsme byli poprvné na inseminaci - v centru asistované reprodukce v Olomouci, podařilo se hned napoprvé!Taková radost ale netrvala dlouho a v 8 týdnu + 4 dny se miminku zastavilo srdíčko a při kontrole mi řekli, že je to zamlké těhotenství, tak jsem musela na revizi dělohy:-(
No, vše jsme nakonec překonali-hlavně já a teď se pokoušíme znovu už 2 měsíce a nic, tak chceme jít v prosinci opět na inseminaci.Bojím se, aby to nedopadlo stejně, ale chci myslet pozitivně!!!
A až se zadaří, tak mi doktor řekl, že mi napíše rizikové těhotenství a budu doma.
Chtěla bych zatím využít čas a začít se připravovat na VŠ, o které uvažuji již 3 roky. Nevím, jestli to pak ale při těhotenství a pak při miminku zvládala. Uvažuji o přípravném kurzu TSP - leden - březen v Olomouci. Dala jsem si sice jednou přihlášku před 3 lety na VŠ - obor psychologie, ale nakonec jsem ani nešla k příjimačkám, neboť jsem se nepřipravovala. I když mě stále tento obor láká, myslím, že bych si problémy pacientů brala moc osobně a nosila bych si je s sebou domů.
Pořád totiž nevím, co by mě bavilo, vystřídala jsem několik zaměstnání většinou v kanceláři. Od loňska jsem si splnila jeden sen a začala jezdit na dětské tábory - byla jsem asi tak 3x a začalo mě to s dětma bavit. Jsem tvořivý typ-chodím na různé kurzy a učím se hrát na kytaru
A tak jsem začala uvažovat, že by mě bavilo dělat v budoucnu v družině, klubu, mateřšké školce, v domě mládeže...Uvažuji o Pedagogické fakultě v Olmouci-obor vychovatelství nebo předskolní pedagogika. Poradíte mi? Dá se to zvládnout příprava při těhotenství a studium při miminku? Který obor je náročnější, co do studia, uplatnění na trhu a pak práce? A jak vás tato práce baví? Chtěla bych si to vyzkoušet i v praxi-brigádně, zda-li bych to zvládala, než bych začala studovat.
A ještě do třetice uvažuji na fakultou tělesné výchovy-rekreologie-pedagog volného času a mám stejné otázky.
Už z toho, že se nemůžu rozhodnout, začínám mít depku.
Přeji všem hezký den a děkuji moc za odpovědi.
Eva