| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Markýz de Sade junior

Inspirovana knihou Dieta a ja od Penelope Leach, som sa zacala na problemy s detmi pozerat zo stranky deti…. Ak dieta robi veci, ktore ma privadzaju do amoku, snazim sa zistit, preco ich robi…. Myslim, ze dieta nebude dlho robit jednu a tu istu vec, ktoru robi z dovodu, ze chce rodica nastvat, ak mu nedame sancu tento efekt vytvorit …. Tym efektom moze byt aj nase nastvanie sa…. Preto deti, ktore su casto trestane, byvaju mnohokrat dokola trestane za to iste…. Jednoducho robia to, lebo vedia, ze tym bezpecne rodica nastvu… Horsie je to vtedy, ak je detsky protest odpovedou na nieco, s cim si nevedia poradit. Ziarlivost na mladsieho surodenca, ktoru rodicia nevidia alebo nechcu vidiet, nechut chodit do skolky, stresovany rodic, ktory nema cas na dieta…. Atd, to vsetko mozu byt priciny detskeho vzdoru… Za toto ho trestat moze byt podla mna osudnou chybou, ved dieta nam chce dat len najavo, ze sa neciti dobre…. A inac to nevie. Ja si na svojich detoch vsimam, ze ich neposluchanie a trucovanie sa zvysuje so zhorsovanim mojej nalady…. Ak som nervozna, mam vela prace a odstrkujem ich, vynucuju si pozornost takymto spravanim… Ak sa mi podari uvedomit si to a namiesto trestania sa im povenovat, dat im najavo svoju lasku, je to investicia, ktora sa mi rychlo vrati…. Ked som ja v pohode, deti su v pohode so mnou a ani nemusim sledovat, ci nieco nevyvedu… Ide to akosi samo….
Druhy pripad je, ze dieta robi vec, z ktorej sme na nervy, ale ktoru on nechape – vylieza na sporak, vbieha do cesty….. Je mi proti srsti trestat ho, ved to nechape… ale radsej pouzivam “zabranovanie tymto cinnostiam” a vysvetlovanie…. Preplesk po zadku je mnohokrat ucinnejsi, ale mnohokrat nim nezabezpecime to, ze ak sa na dieta nepozerame, danu vec neurobi….. Navyse, ako som pisala, je mi proti srsti, ale to je ina, prudko diskutovana debata, v ktorej sa na mna vyvali sprska kritiky, ze povazujem inych za tyranov a ze to nemozem posudit, lebo nemam deti, ktore to potrebuju, alebo ma zavalia mnozstvom pripadov z okolia, kde vsetci grazli vyrastli z netrestanych deti. S tym, samozrejme, ja nesuhlasim, ale nechcem teraz o tomto….
Vychova, ktoru uznavam, nie je o nekonecnej benevolencii a bez pravidiel, ale je o dobre, dobrom priklade a pochopeni toho druheho…. A pravidla je mozne dodrziavat aj takto. Najdolezitejsia vo vychove je laska k dietatu, trpezlivost a doslednost…. S nimi sa da dosiahnut urcite ovela viac ako s trestami…. Ja tymto nechcem polemizovat o trestoch, len mam pocit, ze sa pouzivaju ovela viac, ako je potrebne.
Drzim palce vsetkym rodicom, nech so svojich deti vychovaju spravnych dospelakov a nech im vychova prinasa
viac radosti ako starosti. Drzim palce!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.