Evo bohužel nebo bohudík to je otázka nemám klidné dítě, právě naopak, taky má v průkazu slova jako hyperkativní, velmi čilý a podobně. Myslím si, že je to každého věc, jestliže je Monthy milující a zodpovědná matka, tak tím líp a není se o čem bavit. Já ji osobně neznám a tak názory mohou vycházet pouze s tohoto článku a jeho příspěvků od Monthy a jsou rozhodně vždy subjektivní. Taky doma nesedím a nekoukám na seriály, ale pracuji většinou až když dítě večer spí a také je samozřejmě čas od času u babičky. Nicméně si nemyslím, že 70 letá babička může mít dostatek energie, aby měla každý den čas a chuť s dítětem blbnout 6 hodin denně, což je doba, kdy je Stáník u ní, jeslti jsem to správně vyčetla z příspěvků. Já osobně bych to prostě nechtěla. Mám také 70 letou tchýni a ač je úžasná a hezky se o něj stará, je to přece jenom trochu jiná péče než když je se mnou. ROzhodně si nezažije tolik legrace, nezablbne si tolik a myslím si, že starý člověk v tomhle věku už je na to rozmazlování a ne na nějakou výchovu. A právě ve dvou letech, kdy moc dobře vím, že si děti snaží svojí řekněme agresivitou, ujasnit hranice, kam až můžou a nemůžou zajít a je to věc dejme tomu dočasná, ale taky nemusí, si myslím, že babička není to pravé ořechové. Ale můžu se jenom mýlit, soudím podle svých zkušeností, třeba to má Monthy jinak. Ale to by pak tyhle diskuse neměli vůbec cenu a já myslela, že o tom to je. Nechci být po každém příspěvku ukamenovaná, že radím někomu, kdo to nestojí a nebo sděluji svoje zkušenosti. Každá jsme jiná a máme každá jiné dítě a jiný přístup. Já bych prostě výchovu na babičce nenechávala a tu hlavní část dne, dky je to dítě hravé a živé, bych asi nenechávala na 70ti leté babičce, protože bych se možná pak divila, jaké má návyky a asi bych mu hůře vysvětlovala, že u babičky může tohle a u mě najednou ne. Ale je to každého věc, jaký má přistup k výchově dítěte. Pro mě je moje práce taky hodně, ale holt dokážu bý v pohodě i bez ní a vím, že když budu dobrá, tak že si práci najdu i po mateřské a i tak se pořád snažím něco dělat, ale holt až večer a stačí mi to.... zvolila jsem prostě jenom jinou cestu.
Předchozí