Ahoj, opravdu žasnu co se lze na těchto stránkách všechno dočíst a jak je každý přesvědčen že ví oč ve výchově jde. Nejinak já. Mám několik komentářů:
1. nedovedu si představit, že bych se nechala týrat dvouletým dítětem takovým způsobem jak to popsala Monty a neběžela k psychologovi jako namydlený blesk, vždyť psychický vývoj dítěte nezačíná ve dvou letech.
2.zdá se mi, že knihu Malý tyran od J.Prekopové četlo méně lidí než jsem si myslela, vřele doporučuji, myslím, že pro tento případ je to prakticky nezbytné. Pevné objetí, které je popisováno i v oné knize - viz jeden z předchozích příspěvků - je opravdu dobrou cestou, ale je potřeba pochopit co to znamená a proč a jak jej použít.
3.Monty mi připadá trochu jako hráčka hry "aneby" - lze se v klasické psychologické literatuře dočíst, co to znamená - jako by jejím cílem nebylo opravdu řešit problém, ale něco jiného; jaký psychologický zisk z této situace i jejího probírání na stránkách internetu místo u psychologa má, to je otázka.
4. K tělesným trestům - zkuste si k tomu přečíst něco od pana prof. Matějčka. Jeho názory jsou myslím všeobecně známé a přesné.
A ještě něco: každý dělá výchovné i jiné chyby, a různé přístupy mohou vést k stejnému cíli - sebevědomé ohleduplné dítě. Tak hodně zdaru.
Předchozí