pockej, v 6letech ji nekdo vozi na vylety v sedacce?? To musi byt docela tezke, ne?
v sesti letech uz mala fakt neni. Kdyz ji nenatrenujes ted, tak se muze lehce stat, ze bude ve skole opravdu trpet. Kdyby ji byly 4 tak budiz, ale tohle uz je velka slecna. I kdyz chapu, ze vam se jako nejmladsi bude vzdycky zdat mala
.
S dcerou (6.5let) delam ukoly. Zacinalo to podobne - "mami, ze se mi to povedlo?". Jenze za to jednu nedostala, objektivne to povedene nebylo. To jsem napred musela vstrebat ja. A pak prislo to, ze jsem rekla "ne, to neni pekne, musime to trenovat nanecisto". A prisel plac nad kazdym radkem, vystupy typu "ja se to NIKDY nenaucim" "ja to NECHCI delat". Ja na ruce malyho, vedle skolkacku ktera neustale neco chce a musela jsem se naucit byt tvrda a rikat "ale ano, sedni si a pis, to pujde. Nepovedlo se - tak jeste jeden radek". Trvalo to priblizne mesic nez to vstrebala. Nez vstrebala to, ze veci nejdou hned. Ve skolce se chvalila kazda blbost, holka je navic sikovna, byla naucena ze ji vsechno jde a ze ji kazdej za vsechno pochvali. Ve skole ne.
Ony si deti zvyknou. Chce to vydrzet. I kdyz je to narocny.