Přidat odpověď
Taky jsme chodili, teď jsme přestali kvůli MÝM zdravotním problémům a celkem mi to bylo líto, protože to byla akce celé rodiny, prostě jsme něco dělali společně.Sepsala jsem ti, co si o tom všem myslím, občas jsou mé pocity celkem rozporuplné.
Výhody plavání(dle mého):
-posilování imunity-střídání tepla(sauna) a chladu(bazén, studená sprcha),
-v bazénu je větší pravděpodobnost nákazy (viry a bakterie se lépe množí nad hladinou,mnoho lidí společně pohromadě) děti jsou tedy více nemocné, ale pokud to není extra často, posiluje se tím imunita.
-něco s dítětem děláš, nesedíš doma, mohou to být hezké společné chvilky
Nevýhody plavání a co na tom fakt nesnáším
-NEVĚŘÍM, že by se děti nějak zvlášť rády potápěly. Většinou v jejich očích vidím strach. NESNÁŠÍM, když miminko řve, evidentně se bojí a rodiče ho SE SMÍCHEM!!! stejně potopí pod vodu, miminko se potom vynoří, plive vodu, lapá po dechu. Jednou jsem byla v náručí manžela a chtěl mě potopit jako to miminko, POCIT JSEM MĚLA DOST HROZNÝ!Když se točí různá hromadná videa, tak to je masakr největší, děti řvou, je jim zima (stojí se třeba ve dlouhé frontě VE VELKÉM BAZÉNU(29), aby si každý to své mimi nechal natočit pod hladinou), mimi se dopředu bojí potápění, NEJSOU V POHODĚ.
JÁ KDYŽ VIDÍM, ŽE MÉ MIMINKO NĚCO NECHCE,NĚČEHO SE BOJÍ, TAK TO NEDĚLÁM!Proto jsme nikdy nenatáčeli
-voda v bazénech mi pro ty mrňousy nepřijde dost teplá, ke konci lekce jsou promodralí a pláčí(31v bazénu pro mimi, 29 v bazénu pro děti nad rok), optimální bych pro ně viděla (34-mimi a 31-starší děti). Většina dětí mi přijde jakoby v křeči a prostě se neuvolní jako třeba doma ve vaně.
-přílišná organizovanost-každému mimi vyhovuje něco jiného, když máte dobrou lektorku, je to v pohodě, respektuje trochu volnější program, některé nepříjemnější na tebe koukají dost škaredě, že jim narušuješ hodinu, že třeba dítě nechceš potápět, když evidentně nechce..a tak.
-chlorovaná voda je vyloženě nevhodná(chodili jsme do slané)
No..u nás to bylo tak, že malá plavání snášela celkem dobře, zima jí byla až spíše nakonci, nebo když jsme dlouho nechodili,potápění celkem brala,ASI PROTOŽE JSME JI NENUTILI!, ale nějaké potěšení z potápění tedy neměla(jako skoro každé mimi).U nás převážily klady nad zápory, každý to ale má jinak.
Ty si říkala, že s tvým miminkem chodíš už od 4 měsíců, přijde mi to moc brzy, asi jste to přehnali. Být váma, přestala bych, aby si nezafixovalo nějaký nepříjemný pocit z vody a zkusila bych to až tak za tři měsíce.
Předchozí