Přidat odpověď
Limai,
ten závěr jsi napsala moc hezky. U nás sice tak moc nechválíme (připadá mi trochu směšný, když slyším některé matky každé dvě minuty říkat dětem: "ty jsi ale tááák šikovný" - buď ty děti v té frekvenci přestanou vnímat skutečný význam toho slova nebo začnou dělat věci proto, aby "byly šikovné", a to já jsem nikdy nechtěla), ale chceme, aby děti věděli, že je milujeme, ať jsou jakékoliv.
A jinak k té grafomotorice – máte vyšetření z PPP? Za prvé by tam mohl být ještě jiný problém a pokud ano, ten papír by se možná hodil i pro předání budoucí učitelce na ZŠ.
Náš kluk taky nastupuje v září, na jaře mu bude 6. Zašla jsem s ním do PPP, hlavně kvůli lateralitě - měla jsem nějaké pochybnosti. Kluk má nevyhraněnou lateralitu – levé oko, píše pravou, ale psycholožka je toho názoru, že i ta pravá píšící ruka je nevyhraněná, a tudíž problémy v grafomotorice. Vzhledem k ostatním výsledkům testu (matika super, nadprůměrné verbální myšlení...) nás posílá do školy, ale máme tu lateralitu černé na bílém a dokonce tam je napsáno, že doporučují předat učitelce.
Myslím, že se to docela hodí.
Předchozí