Manko, myslím, že to vnímáš příliš podle sebe, důvodů, proč o tom nechtějí mluvit, může být mnoho a moje rodina funguje dost demokraticky, takže můj muž i moji kluci by se určitě ozvali, kdybych je nutila k něčemu, co by jim vadilo. Osobně si myslím, že spíš nevědí, jak o tom mluvit, cítí určitou trapnost, to je pravda a proto jsem mluvila o vytvoření nějakého rituálu, zatím žádný nemáme a nikdy jsem jim žádný nenutila.
Já sama své osobní a naprosto intimní rituály mám a jsou čistě soukromé, snad bych při nich ani nikoho nechtěla, kromě Boha a Milenky.
Vytvořit nějaký rituál přijatelný pro všechny je prastará moudrost, jak vyjádřit určité zásadní věci, pokud ho všichni přijmou, tak právě zbavuje pocitů trapnosti z bezradnosti, rituál může určité věci vyjádřit i beze slov. Přemýšlím o vytvoření toho rituálu ne kvůli sobě, ale právě že by to mohlo pomoci jim. Samozřejmě to nejprve navrhnu a budou se k tomu moci vyjádřit, nejprve o tom promluvím s manželem a pak s kluky, nakonec můžeme to zkusit a uvidíme, třeba to bude vyhovovat a třeba ne, já nejsem žádný nutič a pokud uvidím, že to nefunguje, nemám důvod na tom trvat.