Já osobně jsem si jista,že jsem o toxoplazmě jen někde něco nezaslechla, ale thému jsme probírali docela podrobně na gymplu-i v latině. Jsem si zcela jistá, že člověk nemusí kočičí exkrement přímo pozřít do 48 hodin, aby se byla nakazila. V případě nakazy je hysterie zřejmě namístě a je proto docela fajn, když se matky chovají obezřetně, páč jak to tak "na potvoru" bývá,co si budem povídat....a zrovna v tu nejnevhodnější dobu,že. Kdo z maminek by se pak staral o postižené dítě? Většina by jej asi dala pryč,nebo do ústavu.
To syrové maso na karbanátky mě úplně udivilo, já osobně bych to v životě takto neochutnávala. To samé piškotové těsto zasyrova...no ale k věci.
taky si myslím, že se nemusí lidé hned zbavovat chudáků zvířat, které by pak nejspíš dostaly punc využitého dobíječe emocí,nálad a nevímčehovšehoještě...k tomu by zvířata primárně asi být ani neměla,že. myslím, že když nechá člověk zodpovědně zvířata naočkovat a bude dodržovat tu "základní" hygienu, jak autorka popsala, tak je to úplně v poho. Spíš bych se bála drápků zaseklých na očním víčku novorozeněte, chlupů v chlebíčkách, nebo přilehnutí děcka psem apod. ale spíše proto, že nemám příl.iš mnoho vlastních zkušenosti a navíc jsem takový ten typ člověka, že tyhle všechny druhy jsou hierarchicky prostě pode mnou:) a rozhodně se mnou nebudou sdílet stůl, postel, nebo deku mého baby....no víte jak. ale někomu to může vyhovovat a v tomto to naprosto chápu. takže asi...se vše musí prožívat s mírou. das ende ;)
Předchozí