Jo, s tímhle příspěvkem souhlasím.
Jsem pro obhajobu koček, které již v domácnosti žijí - jistě jsou pod kontrolou veterináře a jsou zdravé., těžko způsobí u těhotné ženy toxoplazmózu. Cizí a nové kočky bych nepřijímala.
Část o očkování mě pobavila. Opravdu se autorce nedoneslo, že dnes se povětšinou již tzv."živými" vakcínami teočkuje, tedy většinou neobsahují ani to malé množství bacilů. Většinou se jedná jen o části buněk nebo virových obalů, které samy o sobě vyvolat nemoc nemohou. Pravda, nadělat paseku v imunitě dítěte s genet.zátěží asi mohou i tak.
No, nejvíc mě zarazil příklad úzkostně čistotné kamarádky, jejíž děti jsou alergici. Taky mám takovou a děti má zdravé. Třeba jsou tyto maminky jen vyděšené genetickou zátěží, kterou svým dětem předaly a snaží se o prevenci. Moje děti mají astma, alergii, i když v současné době zklidněné tak, že jsme přerušili i braní pravid.léků (po radě jejich alergoložky). A to jsem spíše bordelář, savo používáme jenom na plíseň. Pravda, zvířata nemáme, jen 2 puboše.
Myslím, že ani při obhajobě života domácách mazlíčků nelze zacházet do takových extrémů a zjednodušujících vysvětlení.