Co se týká zvířat, jak jsem psala, mám je ráda, ale fakt mi vadí, když jim někdo přisuzuje lidské vlastnosti, které nemají. Spousta lidí si třeba myslí, že jejich pejsek nějak extra miluje jejich děti. Poslouchala jsem jednoho kynologa v televizi a ten tvrdil, že je to děsný žvást. Většina psů respektuje jednoho, nebo dva pány, děti jsou pro něj ve smečce na jeho úrovni, nebo podřadné a občas si na nich zkouší svou dominanci a posunout se nad ně, pokud je dítě samo neodkáže do patřičných mezí, může to být až nebezpečné.
Mám ráda rozumný přístup ke zvířatům, ne nějak hystericky emočně podbarvený, který je v konečném důsledku trápí.Kamarádka měla takový přístup ke svému psovi, neustále je spolu konfrontovala, cpala mu dítě do pelíšku, chtěla je kamarádit, pořizovala podobné "fotečky" jako autorka výše. Pes se jednoho dne naštval a dítě napadl. Šla ho hned utratit. Teď mají nového pejska. Starého se zbavili jak nepohodlných starých bot.
Pochybuji, že tohle je ta SPRÁVNÁ LÁSKA A PŘÍSTUP KE ZVÍŘATŮM, když na to ve výsledku dojedou hlavně ony.
Polidšťování zvířat je jeden extrém, držení smečkového zvířete(psa) většinu dne u boudy, druhý.Jsem pro zlatý střed.
Předchozí