Jindřiško, myslím, že se na to můžeš dívat z několika stran:
1. pohled, který sis asi zvolila - neteř si nedala práci se nad tím vůbec zamyslet, vzala obrázek ze školy a bonbóny, které se jí někde válely a zabalila to, aby měla tetu "z krku". Jestliže je to pravda, pak je možná na místě se zamyslet nad tím, zda vůbec chceš, aby Ti dávala dárky.
2. pohled - hodně práce jí dá aby obstarala dárky pro "úzký" rodinný kruh (rodiče, sourozenci ...). Na tetu už nezbývá tolik času zapřemýšlet, co vyrobit (protože opravdu v tomto věku bych také spíš očekávala dárek vyrobený než koupený) a tak sednu a za 15 min něco udělám - ale i tak Ti věnovala 15 min svého pubertálního času, kterého určitě má málo. Nehněvej se na ni.
A teď můj pohled - mám také 13 letou neteř. Dostávám od ní jen dárek k narozeninám a vždy je vlastnoručně vyrobený - z keramického kroužku, namalovaný. Občas se pak tomu s manželem tajně zasmějeme, protože hlavně dříve to byly vskutku kuriózní "výtvory" - prostě, to co zbyde po obdarování babiček, maminky atd. ti všichni mají přednost. Nicméně - všechno máme schované a radost nám to dělá. Moje děti na oplátku také přeberou své výtvory a něščím obdarují mou sestru takže místo toho, aby jsme si časem vyměňovali baráky, děti směňují hroudy hlíny a pokreslené papíry

. Jen nevím, zda nás časem výtvory nevytěsní z baráku.
Ještě k Tvé neteři - možná, že bych očekávala "složitější" výtvor (ale možná mám posunuté měřítka, neboť moje neteř je velmi výtvarně nadaná. Ale rozhodně bych nechtěla, aby mi něco kupovala.