| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Diskuze zde už sice patrně skončila, pro zájemce se ale pokusím uvést jen velmi stručné shrnutí výhod-nevýhod remosky.

Asi největší výhodou remosky je její jednoduchost použití. Pečení v troubě je totiž celkem alchymie ohledně umístění pekáče, přiklápění a odklápění, podlévání a nastavování teploty. Kdo to má zmáklé, upeče v troubě i bez nějakého většího přepalování tuků (kvalitu upečení bezpečně ohodnotí např. lidé s nemocnou slinivkou).

V remosce se oproti troubě peče velmi snadno. Stačí vložit upravenou potravinu (žemlovka, fr. brambory, kuře, ...) a zapnout. Maso je samozřejmě dobré ihned přiměřeně podlít vodou (cca 200-250 ml), žemlovla a spol. se po krátkém rozehřátí zaleje vajíčkem rozšlehaným v mléce. Ke konci pečení může přijít ještě nějaké to otočení opečínek, pokladení plátky másla apod.

V čem vězí jednoduchost použití remosky? Myslím že to je následující:
1. Remoska vytváří jen nezbytně velký uzavřený prostor - jídlo se proto příliš nevysušuje tak jako v normální troubě.
2. Hlavní teplo v remosce přichází zhora. U klasické trouby je to obráceně, což má za následek "škvíření" štávy, nutnost častějšího podlévání a větší náchylnost k přepalování. U remosky se horní teplo v kombinaci s horkou párou postará o celkem šetrné opečení.

Po jednoduchosti použití je další velkou výhodou nízká spotřeba. Remoska upeče za zlomek ceny ve srovnání s klasickou troubou. Při dnešní ceně proudu to rozhodně není zanedbatelné.

Co se nevýhod týká: víko remosky nelze při čištění namočit, navíc je přívodní šnůra dnes k němu připojená napevno (trochu nešikovné při čištění). Hlavní nevýhodou je ale asi hliník s teflonem. Hliník špiní a je proto celkem oprávněně podezřelý, teflon se při vysoké teplotě rozkládá a uvolňuje jedovaté zplodiny. Krátké měření ukázalo (přesný IR teploměr), že teplota víka remosky dosáhne bez problémů i teploty 260oC a to už je na teflon opravdu příliš. Čerstvým zájemcům o pečení v remosce bych proto asi doporučil obstarat si kombinaci teflonové mísy s čistě hliníkovým víkem, potravina tak nepřijde do styku s hliníkem a teflon pro změnu s vysokou teplotou. Při objednání u výrobce by to snad neměl být problém. Hliníkové víko pak ale bude nutné čas od času vycídit. OK, toliko o zkušenostech s remoskou :-).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.