No, u nás v rodině se jedlo i v šestinedělí, nemůžu za to :o( Manžel - podnikatel domů tehdy chodil hodně pozdě v noci a já řidičák mám, nicméně autem jsem krom autoškoly za volantem neseděla (těch pět minut, co jsem za ním strávila při výjezdu z polní cesty než se mi podařilo splést si brzdu s plynem a trefit první strom, který jsem potkala, ani nepočítám). Pro peníze na úřad jsem potřebovala co nejdřív, protože tehdy holt nebyly. Do poradny s malou taky musím, i když bych došla pěšky, ale nebylo nejlepší počasí, takže jsem se cestu snažila urychlit... Ve volných šatech bych opravdu nevydržela, protože jsem rodila začátkem zimy, a na ten posldní měsíc se mi nechtělo kupovat si (ne zrovna levné) zimní kalhoty, oproti tomu i v prosinci chodit ven ve slabých kalhotech - to už bych fakt nezvládla. MMCH i v šestinedělí jsem s manželem spala ;o)
Jo, a ještě - rozhodně jsem ani v šestinedělí, ani teď MHD nejezdila každý den od rána do večera. Ale že ji občas použiju, to věděla i naše pediatrička... a nijak jí to nevadilo. Naopak mě uklidnila, že (prý) kojené děti jsou méně náchylné k infekci, takže pokud nebude zrovna chřipková epidemie, tak výlet mezi lidi ani novorozenci nevadí ;o)
S.
Předchozí