to jsou dve veci - pokud clovek hraje predstaveni, tak uz zadne zkousky nema (muzikaly jsou neco jineho nez hrani v repertoarovem divadle). prijde cca hodinu pred predstavenim, oblekne se, nalici, u muzikalu asi rozezpívá. pokud se zkousi, tak u divadla, predpokladam, ze u muzikalu je to stejne, je zkouska od 10 do 14, zkouska je rozepsana na fermanu podle vystupu, takze herec nebo herecka vetsinou zkousi tak dve hodiny, ono totiz delsi dobu zkouset jeden vystup nema prakticky smysl, vetsinou se nazkousi vystup a tak za dva dny se k nemu reziser vrati. u muzikalu predpokladam, ze jeste akteri chodi zpivat, coz ale muzou delat i doma. vim trosku o cem mluvim, jsem divadelni dramaturg. navic u divadla je celkem obvykle vychazet kazdemu vstric, kazdy herec ma nekdy nejake nataceni, kazdy je nekdy nemocny... nebo je proste matka s ditetem. proto muzu treba i ja vykonavat svoje povolani. do divadla jdu treba jednou tydne, jinak pracuju doma - to v pripade, ze nezkousim (pisu, studuju, ctu hry). pokud zkousim, tak po dohode s reziserem, prijdu dvakrat, trikrat tydne na ctyri hodiny. nerikam, ze to neni narocne, nedovedu si predstavit, ze bych musela nekam chodit na osm hodin od, do, kazdy den. navic je to mozne i proto, ze manzel je reziser, cili zije v podobnem rezimu, pravidlo je pak jednoduche - pracujeme ve fazich, bud ja nebo on. do jesli jsme dite nedali, normalne jsem kojila (s pomoci odsavacky), respektive jeste kojim, malymu byl nedavno rok... manzel byl vzdycky hrozne rad s malym doma. ted jsme meli obtizny obdobi, protoze manzel byl na operaci a jeste nesmi nejakou dobu zvedat vic nez pet kilo, takze se o vsechno staram sama a musim rict, ze jsem hrozne zacala litovat zeny, jejich manzele doma nic nedelaji, to pak opravdu nemuze ta zena delat nic jineho. tak - to jsem se rozepsala, mozna trosku vic nez jsem chtela... lenka
Předchozí