Evo, můj manžel teda bolístky fouká, ale to jen na okraj.
Když ještě platilo omezení, kolik si můžeš k rodičovskému příspěvku přivydělat, byla jsem fakt nešťastná, protože hrozilo, že budu muset dát mladší dceru do jeslí. Manžel tehdy navzdory náročné práci a dost velkému nasazení moc peněz domů nenosil a jen tak tak jsme vystačili, opravdu z ruky do pusy. U svého zaměstnavatele jsem si mohla vzít noční a víkendové služby - děti tedy netrpěly - ale vzhledem k omezení povoleného výdělku jsem zdaleka nemohla přispět tolik, kolik bych chtěla. Mohla jsem si vzít 2 služby do měsíce, jinak bych to přešvihla, my bychom ale organizačně i co se nevyspání týče zvládli i 4-5, ale to by mi sebrali rodičák nevydělala bych si víc. Stejně tak jsem doma začla překládat (čímž děti skutečně netrpí, protože ani nikam nejdu a dělám to po volných chvilkách), až když nehrozilo, že mě za to stát potrestá. Takže ty bys mi sebrala rodičovský příspěvek? Dobře mi tak, nemám být iniciativní, snažit se přispět k řešení finanční situace rodiny a nemuset pak žádat třeba o jiné dávky...
Předchozí