Přidat odpověď
Je to opravdu hodně individuální. Nejenom průběh porodu má každý jiný, ale třeba i práh bolestivosti.
Třeba já jsem prožila 2 porody, které si byly docela hodně podobné a mé dojmy z každého z nich byly přesto naprosto odlišné. Zatímco po prvním jsem o dalším těhotenství nechtěla ani slyšet, po druhém jsem byla v euforii a přišlo mi líto, že bych to už nikdy nemusela znovu zažít.
Prostě -
1. porod - nevěděla jsem do čeho jdu a naprosto mě překvapila intenzita stahů i přes podaný epidurál jsem měla pocit, že je to strašná bolest. Představa, že bych do toho měla jít znovu byla nepředstavitelná a byl to nejhorší zážitek, jaký jsem zažila. Dítě se mi vůbec nelíbilo, připadalo mi, jako kdyby nebylo ani moje a navíc ty probdělé noci a potíže s kojením
2. porod - věděla jsem co mě čeká, tak jsem se logicky víc bála, ale byla jsem víc připravenější a tak mě už pak nic nepřekvapilo.Okamžik zrození dítěte byl pro mě něčím úžasným, jeho vzhled mě vůbec nezaskočil, byli si totiž na chlup podobní, i když opačného pohlaví. Hned jsme se do sebe zamilovali a já jako zkušená matka jsem neměla problém se zodpovědností, nočním vstáváním a kojení jsme zvládli naprosto bravurně
Takže tak
Předchozí