Ano, i mně se dostalo stejného vysvětlení, proč nesmí kočárky do prodejny. Buď budu mít prázdný koš pod kočárkem /ani pláštěnka/,nebo budu kočárek nechávata u pokladen. Jednou jedinkrát se mi v tom obchodě stalo, že jsem zapomněla z pod kočárku vyndat 2lt limonádu. Následující den při nákupu mně na to pokladní dost nepříjemně upozornila. Limónádu jsem samozřejmě zaplatila a omluvila jsem se. Od té doby tato pokladní chtěla po mně kočárek otáčet ze všech stran abych zas náhodou...
Teď už jednak zákaz kočárků do prodejny ignoruji a dcera je větší. Ale když byla opravdu malá a neviděla mě, rozplakala se na celý obchod a nebyla k utišení. A nikdo si už nedovolil mi onen zákaz připomenout. Asi by se divili co bych odpověděla. A s cestováním po Praze MHD je to stejné. Jedinkrát se mi stalo, že když jsem vystupovala na zastávce autobusu a dva mladíci se tvářili že tam vůbec nejsem, natož nějaký kočárek - zvedl se řidič, nejdřív mi pomohl snést kočárek a potom oněm dvěma (pravděpodobně středoškolákům, ne-li vysokoškolákům) vynadal, jaktože se nezvedli. Ale je pravda, že pokud to jde, vybírám si nízkopodlažní autobusy. A když se nikdo sám nenabízí s pomocí? Prostě se porozhlédnu a kdyby byl na druhém konci autobusu jediný muž - poprosím ho o pomoc sama. A i kdybych byla v autobusu jen sama - někdo ten autobus přece řídit musí ;o)...
Předchozí