Jsem starší a soběstačnou matkou pětiměsíčního syna, vedu svou firmu a mám dosti pracovních aktivit, které zvládám s kočárkem.
Pokud musím do MHD, vyhlídnu si nezávisle vypdajícího mladého člověka, ti jsou vždy ochotní, asi cítí podobnou vykořeněnost, pokud není žádný v dosahu, velmi mile někoho vybídnu, ještě se mi nestalo, že bych vynášela kočár sama.
Pokud mne z obchodu vykážou, sdělím, že pokud nechtějí mé peníze, tak je utratím jinde a taky to udělám.
Pokud je před úřadem nebo institucí ochranka, požádám ji, aby mi kočár vynesli, stalo se tak vždy.
pokud tam ochranka není, volám mobilním telefonem ředitele nebo sekretariát a tážu se, jakým způsobem mám jako matka s kočárem něco v jejich instituci vyřídit, vždy někoho poslali pro mně a kočár.
Brano je lahůdka, obzvláště nad schody a s dveřmi, které se otevírají přímo na schody - to potom píšu stížnost.
Docílila jsem, že v krajském měste na budovu radnice udělali lepší označení a vchod pro invalidy označili i jako vchod pro matky s kočáry!
Po Praze jezdí autobus č. 1 pro vozíčkáře a kočárky se 2 řidiči, kteří kočár vynášejí!
Hodně štěstí, více sebevědomí a nenechte se otrávit!
Předchozí