Lucko,musim jen souhlasit...muzes byt sebevedoma i sobestacna, ale netecnost a hloupost lidi dokazi, prinejmensim, otravit den.
Ziji tri roky v USA. V lonskem roce jsem s trimesicnim miminkem letela na navstevu rodiny do Cech. Sok nastal uz na prazskem letisti, kde tamni personal jen pobavene pozoroval mne, suptici matku, tlacici kocarek, kufry a vozik s dalsim kufrem. Ani kolemjdouci cestujici se nenabidli s pomoci. Nastesti se nasla jakasi cizinka, ktera proste popadla muj vozik a dotlacila mi ho az pred mou cekajici rodinu. Dalsi prekvapeni me cekala jako ostatni v obchodech, poste a podobne...lide klidne vrazeli do kocarku se spicim ditetem, bez problemu, bez omluvy..V obchode, kde jsem chtela nakoupit plenky byl take zakaz vjezdu s kocarkem...nikdy bych sve dite nenechala samotne pred vchodem, to jsem mohla praktikovat tak pred x lety se starsim synem.
V USA se na me dite personal smeje, cvrlika, nikoliv neprijemne, zepta se na stari... O pomoc jsem nemusela zadat ani jednou nejen bezbarierovym vstupum, ale i diky ohleduplnym lidem. Ta lhostejnost a zahorklost ceskeho naroda je opravdu asi svetove ojedinela.
Předchozí