Hujko, mlátím tu smíchy, protože se mi s Tebou podařilo přesně totéž co před pár dny se Sovicí v diskusi pod článkem Je bezdětnost trestná? podtitul Děti potřebují zdravou matku.
Jde o to, že jsme opačnými slovy popsaly stejnou situaci.
Ad SPANÍ - spím tehdy, když spí obě děti nebo je má tatínek a když nemám nespavost, se kterou dost bojuju.
Takže bída s nouzí, ale děti za to můžou jen částečně.
Ad NÁKUP OBLEČENÍ - už jsem si nějakou dobu nic nekoupila, protože jsem nic nepotřebovala.
Jinak bych vrazila děti tatínkovi a bylo to.
Ad VÁHA - dřív jsem ji sledovala docela pečlivě, teď se mi nějak nechtělo vážit, protože do toho, co nosím, vlezu.
Ale díky za inspiraci, půjdu se ráno zvážit.
Ad VAŘENÍ a ÚKLID - v určitém časovém horizontu si naplánuju, kdy to budu dělat a pak to udělám buď bez přerušení, pokud děti dovolí, nebo s odbíháním k dětem a jejich obsluhováním podle jejich momentání potřeby. (Když jsem psala svůj poslední příspěvek pro Tebe, tak jsem snad 3x odběhla k synovi, který v ložnici ječel: "ÉÉÉÉÉ, ÍÍÍÍÍ, maminkó, já jsem rozlitej, já jsem se nalil zeleným čajem, jééééé!") Teď mi přišel manžel nahlásit, že si syn stáhl do vany ručník a medí si: "My se tady s ručníčkem koupeme." Dnes jsem úklid nestihla ve svém časovém harmonogramu a dodělávala jsem ho se zpožděním. Můžu si za to ale sama, neměla jsem vysedávat na netu.
Manžel po příchodu z práce vyfasoval děti, děti řvaly a my jsme se s manželem pohádali. Už jsme se ale usmířili a uklidnili.
Takže DĚSNÁ POHODIČKA. Jdu zpacifikovat manžela se synem, začínají se prát o ten výše zmíněný ručníček.
Navíc mi tu manžel kouká přes rameno, co tu píšu.