| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Respektující výchova očima (mírně) poučeného rodiče

Někdo tu psal, že má 3 děti a přístup funguje. Tak to Vám závidím. Já byla vždycky s dětmi machr, ale se svými už ne...

Dcera (starší ze 2 dětí) se začala vztekat ve 2 letech, v té době ještě jedináček, a strašně mě to překvapilo. Vysvětlovala jsem, byla jsem neskutečně trpělivá. Jinej by jí už zabil, věřte mi, ty hysteráky trvaly 45-50 minut, někdy i 2x denně, velmi často během noci... Když se mi nějak náhodou podařilo tu dobu zkrátit, např. zabrala dočasně jedna z RaR metod, o něco později se třeba kratší hysterák opakoval. Čímž si myslím, že se těmto výlevům předcházet úplně nedá. Došla jsem k tomu, že když to ze sebe aspoň jednou za den nedostane, tak bude ještě hůř...
Metodu pevného objetí jsem zkoušela, ale nezabrala. Na syna naopak ano, ale jeho 20 minutové výlevy vzteku jsou proti tomu procházka růžovou zahradou!

Vždy jsem věděla, že je důležité být důsledná a dodnes, kdy jí je 6 let, tak se dohaduje úplně o všem. Pokud přistoupím na její variantu např. v oblečení, tak pak začne uvažovat, jestli si nevzít ještě něco jiného... Tím nemyslím, že není nikdy po jejím, ale jde to těžko. Snažím se držet dohody, důsledky činu typu - chcete-li zůstat déle ve vaně, nestihnete Večerníčka - si nést musí (žádná video pohádka místo toho...), ale mám stále pocit, že je to nanic u obou 2.
Dcera navíc je s každým cizím uťáplá a v kolektivu se neprosazuje vůbec, dává přednost individuálním přátelstvím, tam se ujímá často i vůdčí role, přičemž je celkem dobře schopná přimmout opačný názor lhát :-(

Ocením jakoukoliv radu

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.