| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Respektující výchova očima (mírně) poučeného rodiče

... jsem také pro to, aby se řešily místo aby se přednimi utíkalo nebo se "zametaly pod koberec". Snažíme se o takového řešení jak s partnerem, tak s dětmi - promluvit si, pochopit o co komu šlo/jde, co je pro koho na té věci důležíté a proč, jak to pak uspokojivě (vy-)řešit... Takže potud souhlas.

ALE proto ještě zdaleka nemusím schvalovat tzv. "pevné objetí". Řekla bych, že spíš naopak. Jsem člověk, který jedná na rovinu, neumí a nechce před konflikty utíkat - ale kdyby mě někdo násilím nutil v nějaké situaci zůstat, neumožnil by mi ani na chvliku odejít, uklidnit se, nadechnout, uspořádat si myšlenky... - tak to bych sei "viděla rudě" :-(! ´Vždyť ten odchod není trvalý, definitivní, jde jen o krátké odpočinutí si, zklidnění... - a myslím že není dobré někoho (ať už dítě či dospělého) nutit, aby se za žádnou cenu ode mě nehnul ani o píď. Já mám občas tendenci tohle dělat manželovi - teda ne ho držet fyzicky (to bych asi moc neuspěla ~;)), spíš "nutit" slovy, aby se ta věc ŘEŠILA TADY A TEĎ - a on to nesnáší, zasekne se, začne být vyloženě protivný z toho, že mu nedám ani na chvilku pokoj ~o~ a vynucuju si způsob a čas řešení po mém. A má pravdu...

Teď už to moc nedělám, protože mi došlo, že to je opravdu k ničemu a problém to spíš hrotí ~q~! Kdybych ho nechala na chvíli odejít a měla důvěru, že se k věci pak v klidu vrátíme a vyříkáme si to, bylo by to mnohem lepší. Vždyť já sama to mám taky tak!

A u dětí si myslím, že je to v podstatě totéž. Nutit dítě v situaci, kdy se vzteká, řve apod., aby zůstalo u mě když nechce, mi přijde krajně nerespektující! Objetí a přitulení má být podle mě něco dobrovolného, z obou stran - něco co oba chtěji, vyhledávají. A ne svěrací kazajka, kterou ten silnější (dospělý) nasazuje slabšímu (díěti), byť je to "psychologicky zdůvodněné"... ~a~ !

Myslím že je lepší, když každý má právo a možnost v té "akutní" situaci na chvíli odejít, vyřvat se a/nebo uklidnit, popřemyšlet... cokoliv potřebuje, a POTOM se k sobě vrátit a mluvit o tom, zkusit to vyřešit, evtl. se přitulit ~s~ (když už oba chtějí). Copak se zastánci "pevného objetí" tak bojí že to takhle nepůjde, že si to musí vynucovat "násilím"??? To mi ale nepřipadá jako moc velká důvěra ve vzájemný vztah... Myslím si že pokud se ti dva mají rádi a na řešení jim záleží, tak jim nic neuteče :-)!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.