| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hilly,
podle mě je dobrá kniha Zdravé těhotenství, přirozený porod od Ingeborg Stadelmann - je to tedy bichloidní kniha, stojí kolem 500,-, teď nově vyšla aktualizovaná, ale určitě by se dala sehnat i v knihovně ta starší verze.......

Pejsek hrozně vysiluje a podle mě to je dobré tak leda na odvedení pozornosti od bolesti, co mám vyzkoušené je dát všechnu energii při kontrakci do výdechu hlásky áááááá, je možné si to pocitově vyzkoušet, pokud zavřeš pevně pusu stahují se i porodní cesty a pochva, pokud naopak pusu uvolníš, uvolňují se i cesty dole~;)

Někdo má dobrou zkušenost s lněnými semínky, prý se cestička pokryje slizem a mimi dobře klouže, sama to bohužel vyzkoušené nemám, ale že lněná semínka slizují to vím.

Určitě bych volila sprchu s míčem, ve vaně se podle mě člověk nemůže moc pohybovat.

Rodila jsem na kolenou s hrudníkem opřeným o kuchyňskou linku~k~, ale cítila jsem, že by bylo lépe se ještě za něco pověsit a víc se uvolnit v pánvi. Rozhodně to nebylo vysilující, to bych spíše řekla o poloze na zádech. To jsem tlačila jak blázen, občas někam jinam než jsem měla, to se mi u druhého porodu teda nestalo.

Porodní plán kde uvedeš nejdůležitější věci, na kterých ti záleží taky není špatná věc.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.