| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj, já jsem velký "fanoušek" havlíčkobrodské porodnice. Takže za mě můžu napsat, že se bát nemusíš, protože tam mají docela blízko k alternativním porodům, ve smyslu, že se s nima dá domluvit na čemkoliv. Rodila jsem tam dvakrát a vždy spokojenost.
Za sebe ti můžu odpovědět k těmto bodům, jak to chodí v HB.

1) neměla jsem nevím, nechtěla bych epidurál pokud by mi to nedoporučili sami doktoři

2) myslím, že jo

5) mě nejvíc od bolesti pomohlo pozitivní myšlení, uvolnění, vcítění se do akce, dýchání, masáž zad od partnera. Nepomohlo mi teplá voda a sprcha a balon. Teplá voda mi porod rozjela takovým způsobem, že jsem měla problém ze sprchy vylézt, to mi začali šílené nepřestávající kontrakce.

6)
Doporučuji oholit se předem, napsat si porodní plán - na ten berou v HB hodně zřetel. Pokud chceš klystýr tak s vem vlastní yal, jinak klystýr dělají jen když si o něj sama požádáš.

7)
Dýchala jsem spíše do hloubky, jakoby do břicha, spíše pomaleji, knížky ti poradili, tam najdeš polohy. V HB jsem si mohla pokaždé vybrat jak budu rodit. Viz bod 9

8) Porodní pokoje znám, já jsem rodila dvakrát na stejném pokoji a se stejným doktorem!!! Takové moje dežaví ~t~, byla jsem na pokoji kde byla jen postel, balon, a právě koupelna a záchod, tj. bez vany. Já jsem vanu nepotřebovala, vůbec jsem na ni neměla náladu, zato to WC a sprcha byla potřeba. Akorát si teda nemůžeš zamluvit předem na kterém pokoji budeš rodit, protože záleží na tom, kde bude volno. Já měla pokojíček jako v hotelu - proutěné křesílka, stoleček, postel, nábytek. Ten pokoj s vanou se mi moc nelíbil, je takový velký a nepůsobil na mě tak útulně.

9) Rodila jsem dvakrát rovnou na přípravném pokoji, měla jsem to i v por. plánu, že se nechci na porod přesouvat. První porod byl překotný, měla jsem energie nazbyt, rodila jsem v poloze na čtyřech, šlo to velmi dobře, malej byl hned venku, měl 3,9kg. Druhý porod byl delší, takže jsem byla více KO, chtěla jsem rodit zase na čtyřech ale neměl jsem sílu se překulit ze zad na čtyři, takže jsem pak po dohodě s PA rodila na boku - jednu nohu mi držel manžel. Taky to šlo dobře, malej měl 4,2kg, byl venku za 5 min. Takže kozu jsem viděla jen při prohlídce sálů ~t~ Neměnila bych.

Kdybys chtěla něco vědět, tak se zeptej. Držím palce.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.