Na asistenční službu nemáš nárok - dítě je tvůj problém. Jednou se kamarádce podařilo ji v Paříži vydyndat, ale to měla papír od doktorky, že je jeden syn momentálně nemocný. Mě se zas jednou podařilo na Ruzyni jako těhotné s dvouletým klukem doslova vyřvat vozík za pasovku a to jen proto, že jsem měla letenku do businessu. V Praze mi na otázku asisitenční služby paní na informacích odpověděla, že chce průzku ZTP, či jak se to jmenuje...Proto sedačky nevozíme, ale máme jedny ve Francii a druhé si půjčujeme při pobytu v Česku. Nevidím v tom problém. Ale tahat sedačky do letadla problém je. Ale pokud vím, tak třeba ve Frankfurtu asistenci dostaneš při přestupu na zaoceánský let.
Navíc mi není jasné, jak by se to řešilo, pokud by si každá rodinka s dítkem táhla sedačku, v tom letadle. Naposledy s námi letělo dohromady 10 dětí cca do 5 let - prostě jsme se sešli...už tehdy nám letuška neměla kam dát golfky, takže je nesla ven do zavazadlového prostoru a pak jsme o ně zas museli žádat. Letadlo není náklaďák a sedačka zabere dost místa a v zimě, když jsou kabáty, tak si dost dobře nedovedu představit, kam by se všechno vešlo. Oni by ti stejně patrně sedačku 9-18 do kabiny nedovolili. Taky na co...Jela by se zavazadly a platila bys váhu.
Předchozí