nejsilnější zážitky ve vývoji -
první půl rok řev od rána do noci
7 měsíců - první slova - mama,baba
12 měsíců - běh a první jednoduché věty
2-3 roky - neuvěřitelné hlášky mé dcery, různé příhody a trapasy(při večeři - já: jez! Jak to sníš tak ti pustím večerníčka. Dcera: Mami kecáš.) Nebo se třeba rozhodla,že skočí do záchodové mísy. Nebo se rozhodla,že se naučí pouštět si DVD sama (je na to potřeba 3 ovladačů) takže to bylo vtipné,když mačkala na 3 ovladačích různé čudlíky aby se dopídila k tomu,jak si pustit pohádku. Nebo se řeklo,že odpoledne pojedeme na bazén - co je to pro dítě odpoledne? Šla do pokoje a přišla převlečená do plavek, na plavkách svetr,na hlavě čepici naopak a šálu na krku - prý: Mami tati tak jedeme na ten bazén?
Nebo dnes, ráno se vzbudila v 6:11 a mně se ještě nechtělo vstávat,bylo brzo na to chystat se do školky,tak jsem jí řekla,že chci ještě spát. A ona mi začala povídat pohádku,já jsem usnula a ona šla do obýváku, vzbudil mě hluk když se sypaly ty tři ovladače od TV,DVD ... na zem. Pořád se ještě tu pohádku nenaučila pouštět
Nicméně ta samostatnost a empatie mě málem rozbrečely
Musím říct,že do 1 roku jsem mateřskou proklínala, od 1-2 let jsem se snažila aby moje dítě přežilo všechny karamboly. A od 3 let si skutečně užívám dítěte