To má jistý háček
. Na internet jsem zvládala chodit vždy, protože obě děti vždycky někdy večer usnuly (nejpozději do 23 hod) a spaly jinde než na mě, což se o ránech, obzvlášť s prvorozeným, rozhodně říct nedalo
. Takže jediné jisté a poměrně dlouhé volno (pochopitelně přerušované několikerým nočním kojením, teď už většinou jen dvojím) jsem měla (a de facto doteď mám) až večer a v noci. To je dobré tak na umytí vlasů (i když ty už si docela dlouho můžu mýt díky stále větší samostatnosti a šikovnosti mladšího i přes den
), ale nějak víc se krášlit jaksi večer postrádá smysl - resp. má to smysl pro manžela, ale ze škatulky neupravených matek to dotyčnou patrně nevyřadí
. S prvním synem jsem často byla ještě po 10. hodině nejen neupravená, ale přímo dokonce v pyžamu, přestože už jsem byla několik hodin vzhůru (což se mi teď stává výjimečně
). Pravda je, že u druhého dítěte už jsem musela zvládat zároveň i to první (tříleťák se prostě ještě sám neobsloužil), tudíž druhorozený syn nebyl tak obletovaný a nemohl viset na prsu pořád, a v důsledku toho se našla i nějaká ta minutka pro mě
. Pokud budu mít někdy ještě 3. dítě, tak už to myslím bude brnkačka a budu vypadat jak ze žurnálu i po 8. hodině ranní
.