Tak tomuhle naprosto rozumím. Taky teď některé své "krášlící aktivity" odkládám, protože o ně nestojím tolik, abych si sháněla na hlídání další osobu. Já třeba cvičit nechodím, cvičím doma, když to situace dovolí. (Často to dopadá tak, že cvičím v noci, když mě bolí záda a nemůžu spát.) U větších dětí už bych je ale zvážila.
Není samozřejmě nutné, aby mamina na MD pořád vypadala, jako když má jít na ples, skutečně stačí, jak jsem nahoře psala(a Ty sis to teď zjevně přečetla) se ráno umýt, vyčistit zuby, čistě obléci a projet vlasy hřebenem. A pak už člověk těžko vypadá jako vorvaň.
Vorvani, jestli mohu doporučit, když máš tak nevstřícné okolí, nestálo by za to pořídit si nějakou "náhradní babičku", která by si dítě pravidelně vzala a Ty sis trochu odpočinula? V jiných diskusích jsem tu už několikrát četla příspěvky ve stylu: "Ty tři stovky týdně ušetřím, ať se děje, co se děje, našla jsem si paní, která děti jednou za týden 2-3 hodinky pohlídá a já si aspoň trochu oddychnu." A věř mi, že dítě potřebuje změnu stejně naléhavě jako maminka.
Předchozí